preskoči na sadržaj
 
Virtualni književni susret s Tomislavom Šovagovićem
 

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Vukovar održan je virtualni književni susret s književnikom, novinarom i teologom Tomislavom Šovagovićem. Dobitnik je tridesetak nagrada za poeziju, prozu i novinarstvo, među kojima su četiri nagrade Ogranka Matice hrvatske Vukovar za književna djela o Domovinskom ratu. Ovom prilikom predstavio je svoju najnoviju zbirku priča o Domovinskom ratu Kad narastem, bit ću Dražen. Susret je održan 5. studenoga uz sudjelovanje naših učenika 8.b razreda, učenika OŠ D. Tadijanovića i učenika OŠ Mitnica.

 To je bilo ugodno druženje u novom normalnom, ali svi živimo u nadi i želji da takve i slične susrete u što skorije vrijeme održavamo u starom normalnom.

 Hvala našem slavonsko-dalmatinskom gostu i želimo mu svako dobro i puno uspjeha u životu i radu!

 

 

 


školska godina 2018./19.


 

FILATELISTIČKA IZLOŽBA "SEOSKO DVORIŠTE"

U holu škole postavljena je još jedna filatelistička izložba pod nazivom Seosko dvorište koja je poseban dar naše vjerne suradnice gospođe Srebrenke Takšić, članice HFD Vinkovci. Na poštanskim markama pogledajte tko sve trči, skače, što sve raste i uzgaja se kod naših baka i djedova na selu.

 Izložba je posebno zanimljiva jer je protkana prigodnim dječjim pjesmicama i zagonetkama.

Seosko dvorište se prvi put prikazuje u javnom prostoru na čemu smo posebno zahvalni autorici, a našim učenicima i djelatnicima želimo užitak u razgledanju izložbe, uspješan završetak školske godine i ugodne praznike.

 


Pjesnički susret s Petrom Elezom

Druženjem naših šestaša s ravnateljem Državnog arhiva Vukovar Petrom Elezom, obilježili smo Svjetski dan poezije ( 21. ožujka ). Nismo razgovarali o aktivnostima arhiva i arhivskoj građi, to ćemo drugom prilikom, već o poeziji i njegovoj prvoj zbirci pjesama Kamen srce. Iako su pjesme namijenjene uglavnom odraslima i različitih tematika, u zbirci se nalazi i poglavlje s pjesmama za djecu.

  Glazbena točka Ene Rožić (7. b) bila je pozdrav svima u knjižnici, uvod u naše druženje i pozdrav prvom danu proljeća.

 Naš gost se prvo prisjetio svojih prvih susreta sa stihovima, veselih anegdota vezanih uz njih, a zatim je pročitao nekoliko pjesama. Susret su upotpunili naši mladi pjesnici ( Andrea Stjepanović, Irina Sabadoš, Tin Tunuković, Lana Velečković, Anja Stanivuković, Kiara Orkić i Ema Astaloš ) čitajući svoje pjesme s kojima je Petar bio oduševljen.  Oduševljenje je bilo toliko da smo zaključili da bi te pjesme trebale izaći iz učionice, biti negdje objavljene i tako postati dostupne javnosti.

 Zahvalni smo pjesniku i već sada se radujemo njegovoj novoj zbirci i novom druženju… ako ne u školskoj knjižnici onda u arhivu. 

Filatelistička izložba „Božić“

U holu škole postavljena je filatelistička izložba pod nazivom „Božić“. Na 32 izložbena lista prikazane su lijepe i vrijedne božićne čestitke i poštanske marke iz Hrvatske i drugih zemalja svijeta.  Izlagač je gospodin Cvitan Milinović, dugogodišnji član HFD Vinkovci.

Zahvalni smo autoru izložbe i šaljemo mu iskrene želje za sretan Božić i svako dobro u 2019. godini.

Književni susret s Ivanom Adlešić Pervan

 U Mjesecu hrvatske knjige održano je druženje učenika 8. razreda s književnicom Ivanom Adlešić Pervan i njezinim romanom Stepenice do neba. Učenik Noah Miljak je pročitao autoričinu biografiju, a učenica Lana Dobrijević jedan ulomak iz knjige.

 Naša gošća je predstavila svoj roman koji je duhovito i vješto ispričana priča o odrastanju tinejdžera, od banalnih sukoba s roditeljima i starijom sestrom, prvih ljubavi i ljubavnih depresija, školskih nepodopština, …

 Učenici su dijelom upoznati s mogućim događajima u srednjoj školi, ali i savjetima u rješavanju svakodnevnih problema.

 Ugodno druženje je održano 29. listopada 2018. godine u školskoj knjižnici.

 

 

 


 

školska godina 2017./18.

 

Književni susret s Jadrankom Bitencom

 Književnik Jadranko Bitenc gostovao je u knjižnici naše škole i družio s učenicima 6. razreda.

Govorio je najviše o svojoj autobiografskoj knjizi Twist na bazenu (lektirni naslov za 6. razred), o svom djetinjstvu, iskustvima iz škole, događanjima u vremenima kada je on bio klinac, prvim ljubavima, što ga motivira, kakvi su bili književni susreti s malim Hrvatima u Australiji …

Odgovori na pitanja učenika su bili prepuni optimizma, duhovitih riječi i misli.

Susret je održan 26. listopada 2017. g., a uljepšan je glazbenim nastupima Erike Mičić (violina) i Ene Rožić (flauta).

Zadovoljstvo je bili obostrano, a našem gostu smo poželjeli zdrave, vesele i lijepe umirovljeničke dane.

 

 

Književni susret s piscem Božidarom Prosenjakom

 

 U Mjesecu knjige održan je susret s istaknutim dječjim piscem Božidarom Prosenjakom. Druženje je organizirano u knjižnici  za učenike trećih razreda.

  Nakon predstavljanja književnika i njegovih priča iz knjige Sijač sreće ( Lina Lučić 3.b, Bruno Tokić 3.b i Irina Sabadoš 3.a) obratio nam se autor. U opuštenoj i veseloj atmosferi književnik je govorio o svom djetinjstvu, školskim zgodama i nezgodama, jednostavnim životnim pričama i svom književnom  putu.

Odgovarajući na brojna pitanja učenika otkrio nam je da sreću ne treba tražiti negdje daleko jer je ona najčešće u našoj blizini, samo je trebamo prepoznati.

 Veliko HVALA našem gostu i želimo mu dobro zdravlje i još puno novih knjiga.

                                                                                                                                                   

 

 

Biološka raznolikost na poštanskim markama

 

 Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode RH (22. svibanj) u knjižnici je postavljena prigodna filatelistička izložba. Dođite vidjeti na poštanskim markama biljke, gljive, voće, životinje, ptice …i pročitati zanimljivosti koje, možda, niste znali.

 Zahvaljujemo se autorici izložbe gospođici Srebrenki Takšić i HFD Vinkovci.

 


 

 

Druženje s književnicima

 

 Nagrađivani pisci za djecu i mladež Snježana Babić Višnjić i Vladimir Bakarić gostovali su u našoj školi (6. travnja) i družili se s učenicima 4. a i 4. b razreda. Radoznao, ugodan i poticajan susret obilovao je zanimljivim pitanjima i odgovorima naših književnika.

 Dobili smo i nekoliko knjiga na poklon na čemu smo posebno zahvalni, a neke su već posuđene i u rukama naših učenika. Nadolazeći blagdani uz knjigu sigurno će im biti radosniji i veseliji.

 Druženje su uljepšale učenice Andrea Stjepanović (4. a) i Nika Paulić (4. a) pročitavši svoje kratke priče za koje su dobile pohvale i pljesak naših pisaca.

 Želimo im još mnogo napisanih slikovnica, priča, romana … s nadom da će ponovno biti dragi gosti u našoj knjižnici.

 

 

 

Druženje s književnikom Vladimirom Bakarićem

 Učenici četvrtih razreda proveli su jedan ugodan i znatiželjan sat u druženju s vinkovačkim dječjim piscem Vladimirom Bakarićem, dobitnikom više priznanja za svoja djela. Najdraža mu je nagrada Mato Lovrak za najbolji roman za djecu i mlade 2006. godine (Moji grafiti) jer Mato Lovrak je njegov omiljeni dječji pisac. Piše, svira, slika i vatreni je navijač Cibalije.

 Najviše smo razgovarali o najnovijoj knjizi Totem straha, dogodovštinama malih junaka Luke, Joleta i stvarnog „indijanca“ Lelca. Susret smo obogatili glazbenim točkama Erike Mičić (4.b) na violini i Ene Rožić (4.b) na flauti što je bila posebna nagrada i zahvala našem gostu.

 Druženje je održano na Dan hrvatske knjige (22. travnja) i time smo na poseban način obilježili taj dan. Našem dragom gostu HVALA ….i vidimo se uskoro!

 

 

 

 

 

SUSRET S KNJIŽEVNICOM BOJANOM MEANDŽIJA

Našu je školu 30. studenoga pohodila mlada hrvatska, mnogima još neotkrivena, književnica Bojana Meandžija predstavljajući svoju knjigu Trči! Ne čekaj me.

Susret je bio upriličen s učenicima osmih razreda.

U program nas je, pročitavši autoričinu biografiju, uvela učenica Ana Božić (8.a), dok je njezina kolegica Ana Matizović (8.a) imala čast interpretativno pročitati ulomak iz predstavljenoga romana, a čime je gospođa Meandžija bila osobito dirnuta.

 

Riječ je o autobiografskoj prozi koju je autorica najvećim dijelom napisala kao trinaestogodišnjakinja i svjedokinja napada agresorske JNA na njezin rodni Karlovac tijekom Domovinskoga rata. Svoje, na neki način, dnevničke zapise počinje pisati na drvenim letvicama kojima je bio obložen zid atomskoga skloništa u kojemu se skrivala zajedno sa svojom obitelji i sustanarima.

 

                                                    

 

 

 

Književni susret sa Slavenom Kusturom

 Poznati županjski pisac, glazbenik, tatto majstor, ugostitelj, stand up komičar, udomitelj pasa lutalica, posjetio je našu školu družeći se s učenicima 3. razreda.

Predstavio je svoju slikovnicu „Vilenjakov potok“, prekrasnu ekološku priču o ljudskom nemaru prema prirodi i prema životinjama, o zajedništvu i prijateljstvu i o tome kako se sve može kad se male ruke slože.

Bitna je , ističe autor, pouka da se djeci  treba usaditi svijest o važnosti očuvanja prirode i okoliša, da obavezno pokupe smeće za sobom i da kažu drugima da to rade, da paze na prirodu i životinje.

Druženje, s finim krafnama, je održano 28. listopada i svi iščekujemo jedan dječji roman i ponovni dolazak , sada već našeg prijatelja Slavena.

 

 

 

 

 

 

 

Izložba u knjižnici

 Dođite i pogledajte naš grad na razglednicama i poštanskim markama nekada, za vrijeme Domovinskog rata i danas. Autorica izložbe O, divni moj, Vukovaru ti … je gospođa Srebrenka Takšić (HFD Vinkovci).

 Zahvaljujemo se i veselimo budućoj suradnji!

 

 

 

 

 

 

Čitanje naglas s učenicima 3.a i 3.b razreda

 

 

Poezija i proza u knjižnici

 U Mjesecu hrvatske knjige održano je druženje s učenicima 4. razreda uz čitanje njihovih pjesmica i proze o proljeću, prijateljstvu, ljubavi, … Treme nije bilo, a knjižnica je bila ispunjena zadovoljstvom, radošću, glazbenim točkama i smijehom uz originalne stihove nekih učenika …..malo smo i zaplesali!

Pjesničko proljeće u knjižnici popraćeno je zasluženim pljeskom svima, pozdravili smo dolazak proljeća i obilježili Međunarodni dan poezije (21. ožujak). 

TražilicaOGLASNA PLOČA


Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci


e-Twinning škola

Naša škola prepoznata je u Europi kao dobar primjer eTwinninga, odnosno kvalitetnog rada na međunarodnim projektima.

Više saznajte na:

https://sites.google.com/view/etwinning-projekti/po%C4%8Detna-stranica

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju