preskoči na sadržaj
Povijest
 
Mirnom reintegracijom  Podunavlja,  u Vukovaru počinju s radom škole na hrvatskom jeziku i pismu. Povratkom života u grad Vukovar, vraćaju se prognane obitelji i sve više djece (učenika).

Osnovna škola Antuna Bauera osnovana je u prosincu 1997. godine kao III. osnovna škola, slijednica prijeratne osnovne škole  "Stjepan Supanc", u kojoj nastava započinje u siječnju 1998. godine. Bila je to najteža godina za većinu djelatnika i učenika koji su se nakon progonstva vratili u svoj grad.  U početku je radilo nekoliko djelatnika s 15-ak učenika od prvog do osmog razreda na čelu s ravnateljem Ivanom Mađarošem.

Tada su nedostajale osnovne stvari za rad: škola je radila u prostoru Četvrte osnovne škole, zgrada je oštećena, učionička oprema je nestala i neodgovarajuća. Broj polaznika u školi stalno se mijenjao i rastao kako su se prognanici vraćali u Vukovar. Potrebe za prostorom i poboljšanjem uvjeta rada su rasle.

                  
školska dvorana prije obnove
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
školska dvorana nakon obnove
 
 

 

Najsretniji dan za sve u školi bio je 15. siječnja 2003. godine. Nakon mnogo dogovora uspješno je riješen problem prostora i III. osnovna škola seli se u svoju zgradu, na Trg Matije Gupca b.b. Tijekom svih godina nije nedostajala potpora Ministarstva prosvjete i športa, udruga i pojedinaca koji su davali svoju ljubav i poštenje, ali i darove.

             

Unatoč svim problemima tijekom prvih, a  i kasnijih godina, nije bilo svečanosti, smotre, natjecanja ili posjeta Gradu i Županiji na kojima se nisu pojavili naši učenici i učitelji, a rezultati nisu izostajali - postignuća su bila za svaku pohvalu.

Škola je prekrasna i uz mnogo truda i želja pretvorila se u oazu sklada djece, cvijeća i drveća što rezultira brojnim nagradama za postignuća u znanju, umjetničkim područjima i estetskom uređenju. Zbog svega navedenoga u školi su često organizirani stručni skupovi, natjecanja, smotre i športske priredbe.

Djeca su središte cjelokupnog školskog života, a oni to vraćaju uspjesima na svim područjima.

U 2007. godini škola mijenja ime u Osnovna škola Antuna Bauera i nastavlja uspješno ostvarivati sve zadatke u redovitoj, izbornoj i  dodatnoj nastavi razvijajući toleranciju i razumijevanje.

U sastavu naše škole su i dvije područne škole: Područna škola Svinjarevci i Područna škola Petrovci. U područnoj školi Petrovci imamo 4 razredna odjela, a u područnoj školi Svinjarevci imamo dva kombinirana razredna odjela. Kako među našim učenicima ima puno učenika rusinske i ukrajinske nacionalnosti, tako se izbornom nastavom i slobodnim aktivnostima tomu  poklanja zaslužena  pozornost.

Bivši učenici ove škole danas su uspješni ljudi koji se rado sjećaju dana provedenih u ovoj školi i rado nam se javljaju.
TražilicaOGLASNA PLOČA


Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci


e-Twinning škola

Naša škola prepoznata je u Europi kao dobar primjer eTwinninga, odnosno kvalitetnog rada na međunarodnim projektima.

Više saznajte na:

https://sites.google.com/view/etwinning-projekti/po%C4%8Detna-stranica

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju