preskoči na sadržaj
 

Povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske, posebice mladih naraštaja jedna je od važnih aktivnosti ove Vlade, pa je u tom cilju pokrenut pilot projekt „Korijeni “.

Sudionici projekta: Joza Mihaljev, Biljana Mihaljev, Lovorka Krajnović Tot, Danijel Služek, Blaženka Knežević, učenici 4, 6, i 8. razredaCilj projekta je jačanje svijesti o nedjeljivosti hrvatskom narodu i poticanje njegovog zajedništva; povezanosti i suradnje osnovnih škola koje pohađaju Hrvati izvan Republike Hrvatske s osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, iz država u kojima postoji hrvatska nacionalna manjina i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, jačanje hrvatskog identiteta osnaživanjem veza s Hrvatskom na razini prilagođenoj dječjoj dobi i pružanje kontinuirane podrške učiteljima hrvatskog jezika i kulture u iseljeništvu, podršku hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu kroz njegovanje hrvatskog identiteta, povijesti, tradicije, kulture.

U našoj je školi, 23. studenoga, održana još jedna videokonferencija u sklopu pilot projekta Korijeni, koji provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u kojem su sudjelovali učenici naše škole te učenici Hrvatske nastave u Bavarskoj, Osnovne škole Matka Vukovića iz Subotice i Osnovne škole Žepče.

Ovaj su susret učenici obogatili različitim videouratcima, recitacijama, pjesmom i igrokazom kojima su predstavili svoje škole te podsjetili na ljepotu hrvatske kulturne baštine i nedavno održan Mimohod za Vukovar. Našu su školi predstavljali učenici Borna Markasović Hasanec s recitacijom pjesme Prva rič što sam je čuo i Marija Dardalić iz 4. a razreda s recitacijom pjesme Vukovar u srcu, te videouradak o radu naše škole koji su pripremili Ivan Hardi i Matej Belčić iz 8. a razreda. Obratila se svima i nastavnica Lovorka Krajnović Tot govoreći o stradavanju Vukovara 1991. godine.

Važnost ovog  projekta leži u  mogućnosti povezivanja najmlađih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske s Hrvatima u domovini.

TražilicaOGLASNA PLOČA


Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci


e-Twinning škola

Naša škola prepoznata je u Europi kao dobar primjer eTwinninga, odnosno kvalitetnog rada na međunarodnim projektima.

Više saznajte na:

https://sites.google.com/view/etwinning-projekti/po%C4%8Detna-stranica

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju