preskoči na sadržaj
 

I ove školske godine nastavljamo s međunarodnim eTwinning projektom "Pet koraka do istine".

Prva aktivnost je bila obilježavanje Dana sugurnijeg interneta koji se ove godine obilježavao 8.2. 2022. godine.

U OŠ Antuna Bauera obilježili smo Dan sigurnijeg interneta tijekom cijelog tijedna od 7. do 11. veljače 2022. provođenjem različitih prigodnih aktivnosti. Učenici petih razreda izrađivali su uz pomoć digitalnog alata Avatarmaker svog profilnog avatara i digitalne postere na temu: Kako zaštiti svoje osobne podatke na internetu.

       

Učenici 6. razreda su analizirali svoj digitalni otisak i kreirali digitalne postere na temu pozitivnih digitalnih tragova.

Svi učenici su rješavali online kviz u sklopu organizacije službenog Dana sigurnijeg interneta 2022.

Učenici 7. i 8. razreda su imali zadatak na temu Lažnih vijesti. Trebali su kreirati jednu vijest na zadanu temu a ostali učenici su trebali procijeniti jeli ona istinita ili lažna. Svoje radove su objavljivali na Padlet ploču. Na kraju su učenici kreirali postere na temu: Kako prepoznati lažnu vijest.

Povodom dana sigurnijeg interneta, Carnet i  Nacionalni Cert organizirali su natječaj za osnovnoškolce u kojem su timovi od pet učenika trebali izraditi strip o cyber herojima, hakerima, ili digitalnim otiscima. Učenici naše škole odazvali su se na natječaj i izradili puno dobrih i poučnih stripova.


U OŠ Antuna Bauera u Vukovaru obilježili smo Dan sigurnijeg interneta različitim aktivnostima i radionicama, ovisno o uzrastu učenika. Tijekom cijelog tjedna od 8. 02.- 12. 02.  2021. Učenici nižih razreda igrali su igre , rješavali nastavne listiće, kreirali rebuse, izrađivali digitalne postere, crtali letke. Za učenike 4, 5. i 6. razreda čitali smo bajku o Tri praščića nakon čega su učenici kreirali svoje vlastite priče u kojima su opisali situacije u kojima su se mogli naći 3 praščića u virtualnom svijetu, s kojim problemima su se mogli susresti, pisali preporuke kako su određene situacije mogli riješiti, što su mogli napraviti da uopće ne dođu u situaciju da budu izloženi negativnostima na internetu. Učenici 7. i 8. razreda su se upoznali s različitim vrstama zlostavljanja i negativnih pojava na internetu. Dobili su različite priče s društvenih mreža gdje su trebali prepoznati o kojoj vrsti internetskog zlostavljanja je riječ i što su mogli napraviti da se to ne dogodi. Učenici su izrađivali digitalne plakate, postere, letke, rebuse, križaljke, kvizove u digitalnim alatima forms i kahoot,  kreirali videouratke i stripove. Pri izradi digitalnih uradaka učenici su vodili računa o autorskim pravima i poštovali pravila o sigurnom radu na internetu. 

Poveznica na web stranicu etwining projekata u našoj školi:

Web stranica etwining projekata u koje su uključeni učenici i učitelji naše škole

Poveznica na Lino ploču: Radovi učenika na temu sigurnosti na internetu


Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. započeli smo s  međunarodnim eTwinning projektom "Pet koraka do istine".

Cilj projekta je unaprijediti digitalne kompetencije naših učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva te općenito povećati znanje i razumijevanje problema koji se pojavljuju u području sigurnosti djece na internetu, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.

Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo dvadesetak škola iz Hrvatske i susjednih zemalja. Projektne aktivnosti u našoj školi s učenicima  provest će učiteljice  informatike Ivana Krišto i Blaženka Knežević,  učiteljica hrvatskoga jezika Anica Jukić.

Veselimo se suradnji s drugim školama!

TražilicaOGLASNA PLOČA


Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci


e-Twinning škola

Naša škola prepoznata je u Europi kao dobar primjer eTwinninga, odnosno kvalitetnog rada na međunarodnim projektima.

Više saznajte na:

https://sites.google.com/view/etwinning-projekti/po%C4%8Detna-stranica

 


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju