preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Bauera Vukovar

Login
Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 


Projekt "Ne e - nasilju" financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provode ga:


1. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (voditelj projekta)
2. Filozofski fakultet Osijek (partner u projektu)
3. OŠ Svete Ane u Osijeku (partner u projektu)
4. OŠ A. Bauera u Vukovaru (partner u projektu)
5. Srednja strukovna škola u Vinkovcima (partner u projektu
)


U sklopu projekta izrađena su 4 kratka edukativno - promotivna video spota koje možete pogledati ovdje:


1.) PRIHVAĆANJE I TRAZENJE PRIJATELJSTVA S NEPOZNATOM OSOBOM

2.) SUSRET S NEPOZNATOM OSOBOM

3.) DIJELJENJE FOTOGRAFIJA

4.) LAŽNO  PREDSTAVLJANJE
GODIŠNJI PLAN RADA ŠKOLE
 

Najljepši školski vrt - više o nagradi

Među dvadesetak najljepših školskih vrtova u RH, Školski vrt naše škole proglašen je najljepšim školskim vrtom za kontinuitet 2013.god.

ŠKOLSKI KURIKULUM

 

           

POPIS UDŽBENIKA

Ove školeske godine sve udžbenike će nabaviti Ministarstvo obrazovanja.

 

PORTAL NIKOLA TESLA

E-LEKTIRE

 

Klikni na link za online čitanje lektire

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2011.

Ukupno: 429349
Ovaj mjesec: 2524
Danas: 8
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Autor: Blaženka Knežević, 1. 9. 2020.

Poštovani roditelji i učenici,

dana 7. rujna 2020. početak je nove nastavne godine 2020./2021. Nalazimo se u izazovnim vremenima koja nalažu da se brzo i spretno prilagodimo novim situacijama, a upravo tako ćemo i započeti ovu školsku godinu. Kako bi nam bilo što lakše snaći se, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Iznimno je važno da se s navedenim uputama temeljito upoznate.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf,

 • Nastava će se realizirati u dvije smjene,tjedna izmjena s učenicima OŠ   Nikole Andrića.
 • Prvi nastavni tjedan u PRVOJ smjeni započinju učenici OŠ Antuna Bauera.
 • O točnom rasporedu sati i dolazaka djece bit ćete pravovremeno obaviješteni.
 • Svakako preporučujemo da svaki roditelj detaljno pročita sve navedene dokumente koji se nalaze na poveznicama u tekstu.

  Škola će osigurati odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo maksimalno uvažili dobrobit svakog djeteta kako bi se nastava mogla održavati kvalitetno i neometano. Iznimno je važno poticati djecu na poštivanje svih navedenih uputa. U novu školsku godinu krenimo strpljivo, hrabro i spremno. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama sve ostvariti !

  Ravnatelj

  Joza Mihaljev, prof.

Detaljne upute pročitajte  klikom na OPŠIRNIJE na dnu obavijesti ili klikom na poveznicu


Ono što je bitno zapamtiti je sljedeće:

 • Roditelji i učenici ne smiju dolaziti u školu i pred školu ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19. Ako dijete/učenik razvije znakove bolesti tijekom boravka u ustanovi, njemu će se osigurati maska. U tom slučaju će se dijete/učenik izolirati u zasebnoj, za to predviđenoj prostoriji dok po njega ne dođe roditelj/staratelj, a odgojitelj/učitelj će nadzirati dijete primjenjujući sve sigurnosne mjere. Ako dijete razvije znakove bolesti kod kuće, ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji. O navedenom roditelj obavezno telefonom obavještava školu, a ravnatelj se odmah javlja nadležnom epidemiologu/školskom liječniku.
 • Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Učenici starije dobi sami mjere temperaturu. Učenici trebaju imati posebnu bilježnicu u koju će prije dolaska u školu (osim u slučaju povišene temperature kada ne smiju dolaziti) zapisati izmjerenu temperaturu toga dana. Navedena bilježnica će se provjeravati svakoga dana.
 • U školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja. Roditelji djecu dovode noseći masku, ne ulaze u prostor škole, niti se grupiraju ispred škole, a smiju u školu ući samo u iznimnim situacijama te se za to trebaju prethodno telefonski najaviti.
 • Škola će voditi evidenciju ulaska/izlaska bilo da je riječ o ovlaštenom ili neovlaštenom osoblju. Evidencija ulazaka i izlazaka za učenike obavlja se u razredu, a obavljat će ju razrednici i predmetni učitelji.
 • Djeca/učenici iz jednog razrednog odjela ne bi trebali imati fizički kontakt s djecom/učenicima iz drugog razrednog odjela, stoga će svaki razredni odjel biti u jednoj učionici koju neće mijenjati do daljnjeg.
 • Škola će osigurati potreban razmak među djecom u učionicama, ali je obvezno da učenici od 5. do 8. razreda sa sobom ponesu maske. Ako se maske nose, neophodno ih je nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta.
 • Djeca/učenici prolaze kroz školu po najkraćoj mogućoj unaprijed utvrđenoj/označenoj ruti kretanja do svoje učionice.
 • Neophodno je poticati fizički razmak, kao i pojačanu osobnu higijenu djece/učenika. Djeca trebaju redovito prati ruke. Pri    pranju  ruku     potrebno je pridržavati se naputaka za         pravilno           pranje   ruku: https://bit.ly/2ThY08M. Učenici od 1. do 4. razreda NE koriste dezinficijense, nego ruke peru sapunom i vodom, dok se za učenike od 5. do 8. razreda preporučuje koristiti dezinficijens (budući da u učionicama nije osigurana tekuća voda i sapun, učenici mogu koristiti navedeno).
 • Djecu /učenike treba poučiti da ne dijele svoj pribor i stvari s drugom djecom/učenicima. Treba izbjegavati dijeljenje čaša, šalica, posuđa i pribora za jelo.
 • Djecu/učenike treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta.
 • Djecu/učenike treba poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem (nalazit će se u učionicama) te oprati ruke. Pri kašljanju i kihanju trebaju okrenuti lice od drugih osoba te izbjegavati dodirivanje lica, usta i očiju.
 • Nastava tjelesne i zdravstvene kulture održavat će se koliko god je moguće na otvorenom.
 • Dopunska i dodatna nastava, izvannastavne aktivnosti i izborna nastava u odgojno-obrazovnim skupinama održavat će se na način da se ne miješaju učenici iz različitih razrednih odjela.
 • Djeca/učenici prilikom prolaska kroz školu ne trebaju nepotrebno ne dodirivati površine ili predmete.
 • Prehrana učenika bit će organizirana u učionicama na način da se hrana unaprijed podijeli u porcije ili kao pakirane obroke.
 • Korištenje toaleta će se organizirati na način da će biti jasno određen i na vratima naznačen maksimalan broj korisnika te će se ispred toaleta označiti mjesto za red i put kretanja. Važno je da se učenici drže na udaljenosti koliko je moguće većoj od druge djece (primjerice, dijete može pričekati izvan toaleta da drugo dijete izađe). Jako je važno poticati djecu na redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom nakon korištenja toaleta.
 • U knjižnici te u uredima stručnih suradnica pedagoginje i psihologinje će biti označen maksimalan broj osoba koje mogu biti u prostorijama. Ispred knjižnice će biti označena i udaljenost na kojoj učenici moraju stajati kada dolaze preuzeti ili vratiti knjigu.
 •  Djeca i učenici će obuću, odjeću i ostale stvari ostaviti ispred i unutar svojih učionica.
 • Učenici putnici u autobusu koriste maske te sjedaju na zasebno sjedalo, odvojeni od drugih učenika barem 1,5 m (sasvim lijevo i sasvim desno sjedalo). Učenici se trebaju pridržavati svih protuepidemijskih mjera pri vožnji u autobusu. Više o tome pročitajte na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-rad-u-djelatnosti-prijevoza-putnika-autobusima-tijekom-epidemije-koronavirusa-COVID-19.pdf
 • U svakoj prostoriji u školi postavljeni su informativni plakati na ključnim mjestima koji služe kao podsjetnici o higijenskim protokolima u ponašanju u vrijeme pandemije.
 • U postojećoj epidemiološkoj situaciji ne preporučuje se organiziranje ekskurzije, izvanučioničke nastave, maturalnih izleta i sl. Više o tome pročitajte na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Mogu%C4%87nosti-izvo%C4%91enja-izvanu%C4%8Dioni%C4%8Dke-nastave-vezano-uz-pandemiju-COVID-19.pdf

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju