preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Bauera Vukovar

Login
"ŠKOLA ZA ŽIVOT"

Društvene mreže

Facebook: Bauerci Su Zakon
Instagram: _bauerci_
YouTube: Bauerci

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 


Projekt "Ne e - nasilju" financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a provode ga:


1. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (voditelj projekta)
2. Filozofski fakultet Osijek (partner u projektu)
3. OŠ Svete Ane u Osijeku (partner u projektu)
4. OŠ A. Bauera u Vukovaru (partner u projektu)
5. Srednja strukovna škola u Vinkovcima (partner u projektu
)


U sklopu projekta izrađena su 4 kratka edukativno - promotivna video spota koje možete pogledati ovdje:


1.) PRIHVAĆANJE I TRAZENJE PRIJATELJSTVA S NEPOZNATOM OSOBOM

2.) SUSRET S NEPOZNATOM OSOBOM

3.) DIJELJENJE FOTOGRAFIJA

4.) LAŽNO  PREDSTAVLJANJE
 

Najljepši školski vrt - više o nagradi

Među dvadesetak najljepših školskih vrtova u RH, Školski vrt naše škole proglašen je najljepšim školskim vrtom za kontinuitet 2013.god.

KURIKULUM -2019-2020

 

           

Priloženi dokumenti:
Skolski kurikulum 2019-2020.pdf

POPIS UDŽBENIKA

Ove školeske godine sve udžbenike će nabaviti Ministarstvo obrazovanja.

 

PORTAL NIKOLA TESLA

E-LEKTIRE

 

Klikni na link za online čitanje lektire

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2011.

Ukupno: 418709
Ovaj mjesec: 328
Danas: 22
Korisni linkovi
Stranice na kojima m...
vijesti
OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Blaženka Knežević / datum: 5. 7. 2020. 18:32

Poštovani roditelji,

na poveznicama se nalaze popisi radnih bilježnica za šk. god 2020./2021. koje roditelji sami nabavljaju.

Popis radnih bilježnica za učenike od 1. do 4. razreda

Popis radnih bilježnica za učenike od 5. do 8. razreda


[OPŠIRNIJE]Uspjeh Baueraca u Erste plavoj ligi 2020.
Blaženka Knežević Biljana Mihaljev / datum: 6. 7. 2020. 16:41

30.06.2020. godine, naši učenici  sudjelovali  su  Erste plavoj ligi u suradnji s Atletskim klubom Vukovar bio koji  je suorganizator kvalifikacija . Erste plava liga je najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj i naši učenici postigli su veliki uspjeh.

 

1.mjesto u skoku u dalj : Petar Horvacki Zivalov 4.a

2.mjesto u skoku u dalja: Dominik Astaloš 4.a

3.mjesto u trčanju 60 m: Andrej Uris 4.a

3. mjesto u bacanju Wortexa : Petar Horvacki Zivalov 4.a

3.mjesto u  skoku u dalj : Lana Brkić 6.a

Učenici Petar Horvacki Zivalov i Dominik Astaloš kvalificirali su se na finalno

natjecanje u Zagreb.  Sretno!

fotogalerija

Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju !


[OPŠIRNIJE]Uspjesi naših učenika
Blaženka Knežević / datum: 25. 6. 2020. 12:03

Učenici naše škole Roko Centner 1 b razred i Sergej Semenjuk 3 b razred koji pohađaju nastavu ukrajinskog jezika i kulture po modelu C osvojili su 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju „Ukrajinska solo pjevanja u Rijeci“ u organizaciji Ukrajinskog kulturno - prosvjetnog društva „Dnipro“ Rijeka u kategoriji  ( trio) mladih sudionika natjecanja. Izveli su dvije pjesme „Červona kalyna“ (Crvena hudika“ i „Na stavočku“ ( Na potočiću“ ). Natjecanje je organizirano u okviru 5.Festivala ukrajinske pjesme, glazbe, plesa i likovne umjetnosti, a svečano ga je otvorio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasylij Kyrylič.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH UČENIKA 1. RAZREDA - Testiranje psihofizičke spremnosti za školu
Blaženka Knežević / datum: 28. 5. 2020. 10:44

Dragi roditelji budućih prvašića,

Obavještavamo vas da se testiranja psihofizičke spremnosti djeteta za polazak u 1. razred u školi i kod liječnice školske medicine nastavljaju.

O konkretnim datumima biti ćete uskoro telefonski obaviješteni.

Obzirom na to da se moramo prilagoditi mjerama u skladu s pandemjiom Covid-19 te kako bi se maksimalno skratilo vrijeme zadržavanja djece i roditelja u ambulanti kod liječnice školske medicine, jako je bitno da na pregled kod liječnice dođete s pripremljenom medicinskom dokumentacijom.

U nastavku je link na web stranicu Zavoda za javno zdravstvo, gdje se nalaze detaljne upute za pregled, kao i upitnici koje trebate ispuniti prije samog dolaska kod liječnice školske medicine. Molimo vas da detaljno pročitate upute i ispunite upitnike.

https://www.zzjz-vsz.hr/vijesti/438-skolska-medicina-obavijest.html 

Također, pripremite presliku cjepne iskaznice ili ispis cijepljenja od svog pedijatra i ponesite relevantnu medicinsku dokumentaciju na uvid.

Sve je navedeno na linku, a iste priloge možete pronaći i na kraju ove objave.

Dokumentaciju možete poslati i na službeni e-mail liječnice školske medicine 3 dana prije zakazanog termina pregleda. (kristina.milorad@zzjz-vsz.hr).

Iznimno je važno da se pridržavate točnog vremena dolaska kako bi se izbjeglo zadržavanje više osoba u čekaonici. Cijeli je proces produljen zbog mjera zaštite, pa će već i manja odstupanja dovesti do neželjenih gužvi.

U pratnju može samo jedan roditelj/skrbnik. Ukoliko imate masku za lice i rukavice, bilo bi poželjno da ih nosite (djeca ne moraju).

Djeca sada ne rade laboratorij niti pregled stomatologa. Oni koji su to uspjeli obaviti, neka ponesu nalaze, odnosno zubnu putovnicu. Oni koji nisu, vjerojatno će to uraditi tijekom prvog razreda, ukoliko to epidemiološka situacija bude dopuštala.

Isto tako, djeca će se nakon sistematskog pregleda cijepiti - protiv ospica, zaušnjaka, rubeole i dječje paralize putem dva cjepiva (MMR vaxPro i Imovax Polio). Molimo vas da pripremite djecu na to.

1. IZJAVA

2. OBAVIJEST O PREVENCIJSKIM PREGLEDIMA PRVAŠIĆA ZA UPIS U ŠK.G. 2020/2021

3. UPITNIK ZA RODITELJE


[OPŠIRNIJE]Fialna večer Talentijade
Ivana Dragšić Blaženka Knežević / datum: 6. 6. 2020. 19:04

U petak, 5. lipnja, u 19 sati, održana je polufinalna večer školskoga projekta, Talentijade – virtualnog showa – malog spektakla za velike talente! Finalna se večer mogla pratiti uživo na YouTube kanalu Talentijade (https://www.youtube.com/watch?v=SlXAOcJXatY).

Sam projekt Talentijada osmislila je naša pedagoginja, Ivana Dragšić. Ove se godine, projektu pridružilo još ukupno jedanaest osnovnih i srednjih škola partnera, čiji su koordinatori potaknuli učenike na stvaranje i izradu radova. Projekt je međunarodnog karaktera te je uključen, također, u eTwinning sustav vrednovanja. Cilj projekta je potaknuti razvoj različitih vještina učenika u skladu s njihovim individualnim sposobnostima. Svoju su darovitost učenici pokazali u čak pet kategorija: izrada loga Talentijade, literarni izričaj, likovni izričaj, video uradak koji prikazuje natjecateljev talent te pružanje podrške svojim prijateljima kroz navijanje.

Žiri se sastojao od stručnjaka raznih područja, likovnog izričaja, plesnog, glazbenog, scenskog do onog motivatorskog. Prije glasanja žirija prethodilo je i glasanje učenika, te svih onih koji su pratili Talentijadu, i na taj se način odlučilo koje su točke najpopularnije u svakoj od kategorija. Talenti naših mladih Vukovaraca iz OŠ Antuna Bauera već su tu iskočili; Lana Brkić sa svojim literarnim radom osvojila je prvo mjesto, Špela Tufekčić je sa svojim likovnim radom osvojila drugo mjesto, dok je Marko Špehar najpopularniji sa svojim videouratkom gdje maestralno slaže rubikovu kocku. Zbrajanjem glasova žirija, Marko Špehar podijelio je treće mjesto, a naša Ena Rožić dijeli prvo mjesto sa svojim virtuoznim sviranjem flaute! Čestitamo im od srca! Ako vas zanima više, klikom na poveznicu možete doznati što je svemu prethodilo i tko je sve sudjelovao u polufinalu ovog uzbudljivog događaja! https://sites.google.com/view/talentijada/home/polufinale.

Uspjeh nije ono što imate, uspjeh je ono što jeste! Najbolji od najboljih pokazali su nam ono to jesu – ustrajni, vrijedni, požrtvovni mladi ljudi koji žive za ono što vole!

Nadamo se da će sljedećih godina biti odaziv još veći te da će ova naša Talentijada postati tradicionalno međunarodna, kao što je sada tradicionalno školska!


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU - istraživanje
Ivana Dragšić / datum: 12. 6. 2020. 22:38

Stručne suradnice naše škole, pedagoginja i psihologinja, provodile su nekoliko anketnih upitnika tijekom nastave na daljinu i analizirale te objavljivale rezultate u svrhu unaprjeđenja odgojno-obrazovnog rada u našoj školi. Naši učitelji i učenici su vidjeli detaljnije rezultate pojedinih anketnih upitnika, a ovdje možete pogledati sve objedinjeno u jedno istraživanje.


[OPŠIRNIJE]Bauerci i dalje neumorno rade.
Blaženka Knežević / datum: 27. 5. 2020. 10:52

Školske klupe zamijenili su radni stolovi u dječjim sobama, umjesto školskih ploča i bilježnica tu su računala, televizori i tableti, školske učionice zamijenile su one virtualne, veliki broj naših učenika marljivo rade i šalju izvrsne radove : pripremaju se prezentacije, istraživački radovi,  obilježavaju prigodni datumi, provode projekti.

Želimo sa vama podijeliti radove učenika koji su nastali u virtualnim učionicama kemije i biologije pod vodstvom učiteljice Antonije Milić.

Strip: Špela Tufekčić, 8. a razred

ERIKA MIĆIĆ, 8.b razred - Istraživački rad iz Biologije:

LANA VELEČKOVIĆ, 7.a razred - istraživački rad iz Biologije:  

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Blaženka Knežević / datum: 24. 5. 2020. 00:31

Prema preporuci HZJZ škole su sigurne za učenike i zaposlenike.Od ponedjeljka 25.5.2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu.U svakom razrednom odjelu nastavu će izvoditi njihova učiteljica ali i predmetni učitelji pazeći na fizičku udaljenost među učenicima.

Nastava će se odvijati u smjenama.Mi smo prva smjena i nastava počinje u 7:45.
Oni roditelji koji još imaju objektivne i subjektivne razloge zbog kojih ne žele djecu poslati u školu moraju osigurati svom djetetu rad kod kuće za nastavu na daljinu i biti svakodnevno u kontaktu sa učiteljicom svojega djeteta.
 Zahvaljujemo roditeljima na strpljenju i razumijevanju posebnih okolnosti kojima se moramo svi pridržavati,a našim najmlađim učenicima želim sretan povratak u školu.
 

[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2020.
Ivana Dragšić / datum: 17. 5. 2020. 22:12

Slika govori više od tisući riječi!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]TALENTIJADA - POLUFINALE
Ivana Dragšić / datum: 17. 5. 2020. 17:57

Trube u zrak, molim!  Ta-ta-ta-ta ta-taaaa!

Stigli smo do polufinala Talentijade. Pogledajte sve kandidate, podržite svoje favorite tako da im date glas za "Najpopularnijeg sudionika" ili navijajte za njih. 
Kliknite na link i pogledajte:

https://sites.google.com/view/talentijada/home/polufinale

Neka najbolji pobjede!


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2020.
Blaženka Knežević / datum: 17. 5. 2020. 14:43

18.5. 2020.  je  Dan naše škole. Isti dan se obilježava i Međunarodni dan muzeja. U skladu s novonastalom situacijom zbog pandemije koronavirusa te nedavnog potresa, sva će se događanja ostvariti u virtualnom okruženju. Naša škola nosi ime jednog od najvećih muzealaca i sakupljača umjetnina Antuna Bauera, našega istaknutog Vukovarca.

Obilježavanje Dana škole prilagodili smo novim uvijetima pa su učenici tijekom online nastave  korištenjem različitih online aplikacija kroz različite aktivnosti obilježili taj dan.  Ovdje su neki od pristiglih radova:

 

  Lana Blažević , 5.b                                                       Lanna Marinković, 5.b

    

           Renata Selak, 5.a                                                    Lara Blažević, 5.a 

VIŠE:  radovi učenika povodom Dana škole

Dragi učenici, učitelji  i djelatnici škole sretan Vam

DAN ŠKOLE !


[OPŠIRNIJE]Talentijada
Blaženka Knežević / datum: 7. 5. 2020. 14:27

Dragi roditelji,

vrijeme je za malo zabave i ponosa, vrijeme je za Talentijadu! Pokažimo svijetu što naša djeca znaju.

Zbog protuepidemijske mjere socijalnog distanciranja i zabrane okupljanja, planiranu Talentijadu ćemo održati virtualno, a sve o tome možete saznati ovdje: https://sites.google.com/view/talentijada


[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave za učenike od 1. do 4. razreda prema mješovitom modelu od 11.svibnja 2020.
Blaženka Knežević / datum: 5. 5. 2020. 14:34

Poštovani roditelji!

Nadležna ministarstva izdala su preporuke i upute  za nastavak nastave na daljinu, a osim toga, od 11. svibnja 2020. godine omogućena je nastava u školskim ustanovama iznimno za učenike od 1. do 4. razreda čija oba roditelja rade i ne mogu drugačije organizirati čuvanje, a osim toga,  ispunjavaju i druge  uvjete.

Nastava će biti organizirana prema Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ( Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 za ustanove ranog i predškolskog  odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu ).

Molimo Vas da pažljivo proučite  navedene upute  u kojima je, između ostaloga, navedeno kojim kriterijima treba udovoljiti da bi učenici mogli biti uključeni u nastavu u školi radi sprječavanja daljnjeg širenja epidemije. Vjerujem da će vam kad proučite tekst sve biti jasnije te da ćete znati i moći donijeti za vas i vaše dijete ispravnu odluku.

Boravak učenika u školi bit će organiziran sukladno  „Mjerama za zaštitu od širenja epidemije COVID – 19“ u OŠ Antuna Bauera Vukovar koje šaljemo u privitku ovoj obavijesti. Dostavljamo Izjavu o uključivanju djeteta u nastavu u školi s početkom od 11. svibnja 2020. Izjavu ispunjavaju samo roditelji one djece koja će od 11. svibnja pohađati nastavu u školi.  Ispunjenu  izjavu treba  dostaviti najkasnije do četvrtka 7. 5. 2020. u 12,00 sati na mail adresu škole: joza.mihaljev@skole.hr 

Pošto je  ograničen broj učenika koji smije biti u jednoj  grupi, u skladu s čime Škola mora pripremiti prostor i rasporediti djelatnike,  molimo Vas da se dosljedno pridržavate roka za slanje izjava o uključivanju učenika u nastavu u školi. Ostali učenici će i dalje imati nastavu na daljinu na način koji je dogovoren s vašim razrednim učiteljima.

Sve daljnje informacije i službene upute bit će vam proslijeđene u trenutku kada ih škola dobije. U ime učitelja OŠ Antuna Bauera Vukovar zahvaljujem Vam  na izvrsnoj suradnji i velikom angažmanu  u nastavi na daljinu, te vjerujem da ćemo, kao i do sada, na korist Vaše djece uspješno odgovoriti novim  izazovima koji su pred nama. 

Dokumenti za preuzimanje:

1. IZJAVA RODITELJA

2. Upute za škole

3. Epidemiološke mjere

U Vukovaru 4. svibnja 2020. god.                       Ravnatelj: Joza Mihaljev,prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Blaženka Knežević / datum: 26. 3. 2020. 14:27

Poštovani,

sukladno naputku Stožera civilne zaštite RH, naša škola je ograničila rad sa strankama na vrijeme od 9 do 12 sati radnim danima.

Molimo, sve ono što se može obaviti telefonom ili mailom, radi vaše i naše sigurnosti, da tako i učinimo.

Hvala!


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE
Blaženka Knežević / datum: 24. 3. 2020. 14:25

Hvala vam dragi učenici, a i roditelji, što ste shvatili ozbiljno nastavu na daljinu i rad u virtualnim učionicama. Za sada se većina vas jako dobro snalazi, ponosni smo na vas!

 

Svi koji se još niste snašli zbog raznih poteškoća na koje nailazite, ne brinite, pokušat ćemo ih zajedno riješiti.

Za početak, na ovom linku možete provjeriti imate li ispravan korisnički račun:https://provjera.skole.hr/

 

Ako je ispravan, budite uporni u prijavljivanju u sustav jer je ponekad gužva pa to potraje. Možete si olakšati i tako da lozinku prvo napišete u wordu (jer vidite koje ste slovo napisali malo, a koje veliko) pa ju kopirate i zalijepite gdje treba.

Ako je račun neispravan, javite se svom razredniku/razrednici pa ćete dobiti novi.

 

Za sve ostale poteškoće možete poslati mail pedagoginji na: ivana.dragsic@skole.hr

 

Sretno svima!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju